Még 2020-as árakon tudunk 2021-es projekteket biztosítani. Foglalás

Terméktervezés – termékmenedzsment

Nálunk az eladható készterméken van a legnagyobb hangsúly.

Tablet töltő és tároló

Tíz, de akár negyven tablet egy helyen, biztonságosan – miközben fel is töltöd őket. Ez volt az Albacomp megbízása, mely izgalmas kihívásnak bizonyult.

A feladat egy olyan eszköz megtervezése és gyártása volt, amely oktatási intézmények számára készül. Az volt az elvárás, hogy zárható legyen, valamint tabletek biztonságos tárolására és töltésére egyaránt használható eszközt tervezzünk.

Így, úgynevezett moduláris rendszert alakítottunk ki, amely 10 vagy 40 tabletet is képes tárolni. Ezen kívül igazodtunk ahhoz is, hogy a célcsoport a lehető legkönnyebben tudja majd használni a terméket.

Ennek érdekében – hogy a tárolókat könnyű legyen együtt is mozgatni – kocsit is terveztünk hozzá.

NGBS Icon termosztát

Ennek a termosztátnak nemcsak a formáját gondoltuk át, de a menürendszer újratervezésével is foglalkoztunk.

Hiszünk abban, hogy szerencsés folyamat, ha egy már meglévő terméknél nemcsak a külső design újragondolása a feladatunk, de a belső funkciókkal is foglalkozhatunk.

Így, a menürendszer újragondolásával és a gyártmánytervezési és a fejlesztési folyamatokkal együtt rendkívül komplex feladattá vált ez a projekt.

A megszülető termék pedig egyedi formakarakterrel bír, és teljesen megfelel a kor igényeinek.

WAVE sportkulacs és shaker

Egy napi használatban lévő tárgy megtervezése nem kis feladat. Ez a kulacs és shaker, amelyet a Biotech USA-nak álmodtunk meg, ergonómikus, jól kezelhető – és nem kevéssé fontos, hogy gazdaságosan gyártható.

Egy már meglévő termék fejlesztése volt a feladat, mégpedig úgy, hogy a kész új változat esztétikus és piacképes legyen, ugyanakkora méretben, változatlan térfogattal. Elvárás volt az is, hogy a szűrő kiemelt szerepe megmaradjon.

Az is szempont volt, hogy logózható legyen, a menetes kupakok is megmaradjanak – és mindemellett a gyártási költségek alacsonyak legyenek.

A felsorolt szempontokat tökéletesen figyelembe véve valósult meg egy modern, karakteres kulacs és shaker forma.

INESA termékcsomagolás

Egységes arculat, mégis jól megkülönböztethető design – ezek voltak a hívószavak. Ez a projektünk egy LED termékcsaládhoz kötődik.

A teljes csomagolás megtervezése, az arculat kialakítása, az ehhez kapcsolódó kommunikáció és reklám eszközök megtervezése is feladat volt ebben a projektben.

A mai trendeknek megfelelő arculat megvalósítása mellett figyelembe vettük azt is, hogy könnyen szállítható, és könnyen kezelhető legyen a termék.

Design és használhatóság így valósult meg ennek a csomagolásnak a megszületésekor.

BAROCCO kézműves csokoládé

Egy csokoládé, amely elegáns és különleges – egy igazi luxustermék. A feladatunk az volt, hogy ezt mind mutassuk meg a csomagoláson.

Egyedi legyen, exkluzív, mégis egyszerű, de rafinált. Tükrözze a különlegességet, de ne akarjon kitűnni. Legyen egy olyan csomagolás, ami önmagáért beszél.

Mindezt figyelembe véve, a projekt maga is nagyon izgalmassá vált, ahogy dolgoztunk rajta. És sikerült.

Mert így született meg egy olyan csomagolás, amely 2014-ben Pro Typo, 2015-ben pedig Magyar Termék Nagydíjat nyert.

A kézzel készült édességeknek tervezett doboz elegáns, mégis praktikus, ugyanakkor klasszikus formával bír. Tökélesen mutatja meg a benne rejlő csokoládék egyediségét és tökéletességét.

FINA emlékérem

A 2017-es vizes világbajnokságra készítettük ezt az egyedülálló emlékérmet, tervezéssel és kivitelezéssel együtt.

Nagy megtiszteltetés világversenyre tervezni, így ebben a projektben a különlegességre éppúgy törekedtünk, mint az egyediségre és a kiválóságra.

Ezeket az értékeket terveztük meg a látványban, és aztán meg is jelenítettük az emléktárgyakban.

Ha a felhasznált anyagokat nézzük, az érem garnitúra kovácsolt alumínium alkatrészekből épült fel, mégpedig egyenként három darabból.

Nem csak az érem elkészítésére kaptunk felkérést, de a FINA idejére épített csodálatos szökőkutat is mi terveztük, ami a Duna Aréna sarkán állt.

DREAM HOLO Game

Az új évezred új tárgya. Ez egy oktató, multimédiás eszköz, amely már a jövő generációinak született.

Az innovatív fejlesztés működésének az érdekessége magában a képalkotásban rejlik.

A képet ugyanis a levegőben hozza létre, egy tükörrendszer és egy gyűjtőtükör segítségével. Az első darabokat ebből a termékből 3D nyomtatással oldottuk meg, és festettük különböző színekre.

A termék design tervezésekor az elektronikai alkatrészek elhelyezésére is figyeltünk, így a különleges és egyedi formavilág mellett egy kiválóan használható termék született.

NIKE-BAUER korcsolya

Ha egy ügyvezető imád jégkorongozni, akkor a diplomamunkája egy korcsolya lesz.

Olajos Lászlóról így egyből megtudhatjuk azt, hogy nem csak nézni, de művelni is szereti a jégkorongot. Így született meg az ötlet, hogy diplomamunkája is ehhez a sporthoz kapcsolódjon.

Egy olyan korcsolyát tervezett tehát, amely technikai újdonságokkal is fel van vértezve – az akkoriban leginkább innovatív Bauer fejlesztő cég palettájába beillesztve.

MARINA ásványvíz

Ahogy a víz fodrozódik – egy különleges csomagoláson.

A Marina ásványvíz új “ruhájának” jellegzetessége lett ez – egyszerűen belecsempésztük a víz fodrozódását is a formába, a címkét keretező gyűrűs megoldással téve még érdekesebbé ezt az ötletet.

Sok variációt kidolgoztunk, mire eljutottunk ehhez a megoldáshoz. Azt az ötletet kerestük, ami eltér a megszokottól, új és izgalmas – mégis bír olyan többlettartalommal, aminek a segítségével a termék újjászületik.

Így, ennek a palackozott víznek egy olyan megjelenést adtunk, ami lényegesen más lett, mint az addig megszokott – ez volt a megrendelő, a BTB Europe Kft. igénye is.

A deutériumban szegény, a szívműködésre kedvezően ható víz csomagolásában így jelent meg a víznek, mint éltető elemnek a fizikai tulajdonsága is.

A felfodrozódó víz lüktetését adja át nekünk a palack formájába csempészett minta. A vízét, mely maga az élet.

A Magyar Jégkorong Szövetség díjai

Megtisztelő megbízásnak tehettünk eleget 2018 nyarán: a Magyar Jégkorong Szövetség kért fel minket trófeák tervezésére.

A legjobbaknak álmodhattuk meg a díjakat: egyet az Erste Ligának, egyet a Magyar Kupának, és készült egy a Magyar Szuper Kupának is.

A 2018-19- es szezon végén a Magyar Kupát és az Erste Liga trófeát is átadták a szezon nyertes csapatának.

A díjak egyedi gyártással készültek eloxált és galvanizált alumínium alkatrészekből, keményfa talp részekkel, mindegyikből 2-2-2 darab.

Óriási öröm számunkra, hogy a szövetség a mai napig ezeket a díjakat adja át az arra érdemeseknek.

KELLA üdítőcsalád

Friss design, letisztult forma – egy üdítőital család újjászületésénél is ott voltunk.

Ha olyan innivalóról van szó, amely nem káros az egészségre, sőt, inkább támogatja szervezetünk működését, akkor egy design-és formatervezési feladat igazán színessé válhat.

Pontosan ez történt, amikor a KELLA üdítőital család forgalmazója megkeresett minket, hogy a magyarországi bevezetés alkalmából szeretne csomagolást és új palack formatervet készíttetni velünk. Nagyon sok koncepciót kidolgoztunk, rengeteg ötlettel álltunk elő.

A feladatot a célcsoport igényeit figyelembe véve közelítettük meg természetesen, így rendkívül izgalmas tervek születtek.

A gyártó végül egy letisztultabb forma mellett tette le a voksát, és egy hangsúlyosabb címketervet választott – így adva meg egy teljesen új megjelenést a terméknek, Magyarországon.

TÖLTSD LE PORTFÓLIÓNKAT PDF FORMÁTUMBAN!

Nincs szükség az email-címed megadására.

LETÖLTÉS

Slide Sokféle és sok színű projektben dolgoztunk már együtt. Volt olyan, hogy egy osztrák cég megbízásából egy teljes kreatív tervezését kellett megalkotnunk a téli olimpia VIP falujára.

Hogy mit jelentett ez? Brandbook létrehozását, hirdető táblák kreatív tervezését, prezentációkat és teljes arculat kialakítását. Ezen kívül nagyon sok magyarországi corporate rendezvényre is terveztek már színpad hátteret, berendezéseket, dekorációkat, standokat. Jó néhány éve tart már az együttműködés köztünk, partnerként számítunk a Valoremre.

Az elvárásunk mindig az volt feléjük, hogy amit csinálnak nemzetközi szintű legyen, előremutató és kifogástalan minőségű. Ezért is fontos, hogy például olimpiai látványterven is dolgoztunk együtt, mert ott pont ezt volt a fontos: egy olyan partner, aki ezt a témát nagyon magas minőségben, pontos és tiszta látásmóddal meg tudja fogni.

100%-osan teljesültek az elvárásaink: minden a megadott időpontra teljesült, amit megígértek. Ha kellett, még éjszaka, munkaidőn kívül is dolgoztak. Kiváló hozzáállással és maximális precizitással dolgoznak – tudásban és háttérelemzésben is kimagasló, nyugati minőség.
Hoyos Antal Red4All CEO
Slide Több projektben is dolgoztam együtt ezzel a csapattal, leginkább termék design tervezési és megvalósítási folyamatokban. Ilyen volt például az okos vízóra, ami egy új kommunikációs technológiával ellátott eszköz.

Nagyon izgalmas projekt volt: ennek az órának a segítségével ugyanis folyamatos állapotképet kapunk a monitorozott vízhálózatról. És hogy miért fontos ez? Elképesztő szám, de a víz 30-40 százaléka elfolyik, és nem használjuk fel.

Volt egy ötletünk, amivel megkerestük őket. A feladatuk az volt, hogy legyen működőképes, egyszerűen szerelhető amit kitalálnak, és persze nézzen ki jól. Laciék piacot kutattak, prezentáltak, több verziót is megmutattak. Az irány kiválasztása után pedig a 3D modellig követték le a folyamatot – nemcsak ebben az esetben, de a legtöbb projektben így volt, amiben együtt dolgoztunk.

Most éppen egy másik szituáció adódott egy másik projektben. Már eljutottunk a 3D modellig, így az ő feladatuk a szakmai kapcsolattartás a fröccsöntőszerszám gyártó céggel és a fröccsöntés megtervezése. Ezúttal tehát a gyártástámogatásban veszik le a vállunkról a terhet.

Biztos vagyok benne, hogy azt a rugalmasságot, szakértelmet, pontosságot és korrektséget, amit eddig tapasztaltunk velük kapcsolatban, most is meg fogjuk kapni.
Szabó Dávid Fejlesztő munkatárs, Albacomp Rt.
Slide Rugalmasság, kreativitás, professzionalizmus, jó vizuális ötletek – ezek azok a hívószavak, melyek jellemzik ezt a csapatot.

Viszonylag hosszú projekt volt, amiben együtt gondolkodtunk - egy speciális folyamatban dolgoztunk Laciékkal, amelyben nem az Albacomp volt a megrendelő. Egy K+F pályázatról volt szó: arculat és formaterv kettősét kellett megvalósítaniuk – egy autóba szerelhető riasztó eszköz esetében.

És hogy mi volt ebben a kihívás?
Nemcsak a beépülő elektronika specifikumait, de a fizikai adottságokat is nagyon pontosan figyelembe kellett venni, megtalálva a méret és a design között a legműködőképesebb kompromisszumot.

Kivételesen rugalmasan kezelték a változásokat, több verziót is kidolgoztak nekünk, sőt a legvégén, még egy legutolsó, újabb verziót is küldtek kérésünkre.

Elmondhatom, hogy mindenben partnerek voltak. Maximálisan elégedett vagyok a közös munkával, és azzal a termékkel, ami megszületett.
Lestyán Ákos Projektmenedzser, informatikai tanácsadó, Albacomp Rt.
Slide Jobban nem is teljesülhetett volna! Pedig nem klasszikus dolgot kértem. Sőt: nagyon mai és modern designt, ugyanakkor gyártható formát.

A legelső közös nagy projektünk mondhatom, hogy szerencsés csillagzat alatt született – Magyar Termék Nagydíjat nyertünk rögtön az első termékünk csomagolásával, még 2015-ben.

Meggyőződésem, hogy Laci kivételes látásmódja és maximalizmusa kellett ehhez a sikerhez. A feladat korántsem volt könnyű: egy nagyon modern, nagyon mai dobozt szerettünk volna, olyat, ami feltűnő és formabontó.

Sikerült megvalósítani azt, amit mi megálmodtunk. Egy olyan desszertes doboz született, amilyen még nem volt a világon. Kompakt méretű, gusztusos, mégis formabontó. A kivételes szépségű és egyedi darab hat exkluzív bonbont tartalmazott.

Ezt a terméket azóta formavédetté nyilvánította a Szabadalmi Hivatal.
Nagyon kreatív, ugyanakkor átgondolt csapat a Valoremé. Ha megterveznek valamit, azonnal gyártásba kerülhet, emiatt biztosan nem veszt hónapokat egy cég, mert mondjuk nem gyártható valami ilyen-olyan hibák miatt. Azonnal átlátják a projektet ebből a szempontból.

Igazi profik – mai látásmóddal. Szerencsés és kivételes kombináció.
Kéninger Csaba A Barocco Chocolates alapítója és vezetője
ÜGYFELEINK, AKIKKEL MÁR ÖRÖMMEL DOLGOZTUNK EGYÜTT

Díjaink

Formatervezés díjak